ТОП 10 розваг Чернігова для незвичайного відпочинку

25.09.2023

На перший погляд Чернігів може здатися спокійним і звичайним, але не поспішайте з висновками. Місто здатний здивувати своєю історією, старовинною архітектурою та класними розвагами, які не поступаються за рівнем містах-мільйонниках.

Захоплююча природа, загадкові екскурсії і великодушні городяни не залишать байдужими навіть затятих мандрівників.

Хочете цікаво і захоплююче провести час? Ловіть ТОП 10 розваг для незвичайного відпочинку в Чернігові.

1. Відвідування картингу

Популярним видом дозвілля як для дорослих, так і для дітей в Чернігові є відвідування картингу. Тут можна записатися в школу гонщиків, пройти майстер-класи зі швидкісного водіння або взяти участь в регулярних змаганнях серед любителів поганяти.

Не переживайте про відсутність досвіду водіння, адже за пару кіл на треку Ви швидко звикнете. Розсікаючи по трасі з друзями Ви відпочинете душею і відчуєте справжній прилив адреналіну!

Де: картинг-центр "Картодром", вул. Підводника Кітіцина, 21.

Вартість: від 250 гривень за 1 заїзд.

 

2. Відвідування боулінгу

У будь-який час року і при будь-якій погоді розважитися з масою позитивних емоцій допоможе відвідування боулінгу. Класичний відпочинок з сім'єю, давніми знайомими або колегами по роботі зарядить енергією і дасть можливість кожному проявити себе.

Боулінг - ідеальне місце, де можна дати волю спортивному азарту і урізноманітнити фізичні навантаження. Веселіться, грайте і насолоджуйтесь атмосферою в приємній компанії.

Так як боулінг-клубів в Чернігові всього два, то рекомендуємо бронювати доріжки для гри заздалегідь.

Де: боулінг-клуби "Аватар" (вул. Мартіна Небаби, 106) і "Базис" (вул. Незалежності, 12-а).

Вартість: від 90 гривень / година за 1 ігрову доріжку.

 

3. Відвідування квест кімнати

Участь у квесті - це захоплюючий і незабутній відпочинок з унікальними емоціями. За лічені хвилини Ви переноситесь в захоплюючі світи, де неможливе стає можливим! Динамічна гра з пошуком предметів, логічними загадками і командним взаємодією точно припаде до душі любителям пригод.

Квест кімнати від XRoom дарують відмінну можливість цікаво провести час з друзями та сім'єю, отримавши заряд позитивних емоцій!

Ви можете пограбувати банк або перекрутити втечу з Алькатраса, розгадати таємницю зникнення відомого вченого або відправитися в казкову подорож за мотивами "Аліси в країні чудес". Кожен сценарій квестів XRoom розрахований на ігри командами від 2 до 5 осіб.

Адреса: вул. Київська, 14.

Вартість: від 400 гривень за команду.

 

4. Відвідування клубу віртуальної реальності.

Dive VR - чудове місце для незабутнього відпочинку у Чернігові. Клуб віртуальної реальності це місце, де за допомогою спеціального обладнання ви занурюєтеся у віртуальний простір, спеціальне обладнання зчитує ваші рухи у реальному світі та переносять їх у вашу віртуальну проекцію.

Завдяки картинці високої якості, в шоломі віртуальної реальності, ваш мозок сприймає те, що відбувається з вами, начебто це відбувається в реальному світі.

Завдяки сучасним технологіям ви можете грати з друзями одночасно до 4-х осіб, і відчувати максимально яскраві емоції, знищуючи зомбі, захищаючи фортецю від орків, або змагаючись на швидкість.

У каталозі клубу багато ігор на безліч тем і сценаріїв, таким чином ви захочете повертатися у віртуальну реальність знову і знову. Обережно, емоції у віртуальній реальності справжні.

Адреса: вул. Київська, 14.

Вартість: від 250 гривень за 1 годину 1 шолом.

 

5. Участь в міських екскурсіях

Історія Чернігова нараховує понад 1300 років! Тут кожен куточок просочений духом минулого і наповнений легендами. Рекомендуємо відвідати насичені та захоплюючі екскурсії тривалістю від 3 до 5 годин, де цікаво буде навіть дітлахам. Ви з головою поринете в атмосферу минулого, гуляючи по вуличках огорнутим історіями. Побачите величні храми, які зберігають багатовікові таємниці.

Рекомендуємо приєднатися до екскурсії "Таємниці древнього Чернігова" або "Чернігів: 1300 років історії за 4 години". А після відпочити за смачною трапезою в одному з ресторанів міста (середній чек за людину від 100 до 250 гривень).

Де: початок екскурсій з центру міста.

Вартість: від 20-25 євро за групу до 10 осіб.

 

6. Відвідування Антонієвих печер і зустріч з примарами

Антонієві печери - одна з головних визначних пам'яток Чернігова. Кожен поважаючий себе мандрівник зобов'язаний відвідати Троїцький монастир, під яким розташований комплекс печер. Вузькі коридори просякнуті таємничої енергетикою, а сміливцям може пощастити зустрітися з привидами, про які розповідають старожили.

У печерах під Троїцьким монастирем археологи виявили 4 яруси, але до відвідування відкрито тільки 2 з них. Тут до сих пір зберігаються мощі святих Ченцов і розташовується найбільша підземна церква лівобережної України (всього їх там 3). За легендами, в печерах заховані входи в тунелі, які ведуть до Києва (відстань приблизно в 140 кілометрів).

Адреса: вул. Іллінська, 33.

Вартість: 30 гривень з людини (тривалість приблизно 1 годину).

 

7. Сплав на байдарках по Десні

Похід на байдарках по Десні - незабутня пригода, де Ви зможете усамітнитися в оточенні природи. Повноводна ріка з безліччю приток і спів десятків птахів створюють дійсно чарівну атмосферу.

У Вас буде можливість зустріти світанок і провести захід на воді, а це захоплююче дух видовище! Сплав на байдарках - це нові враження, порція екстриму і щасливі емоції, які пронизують до мурашок.

Графік: з квітня по листопад проходять регулярні 2-х денні сплави на байдарках.

Вартість: від 700 гривень в день за 1 людину.

 

8. Відвідування селища Седнів

Ідеальний варіант для відпочинку на свіжому повітрі далеко від міської суєти. Насичена екскурсійна програма не дасть занудьгувати навіть самим маленьким мандрівникам. Селище Седнів здивує і вразить не тільки природою і архітектурою, а ще й дивовижною атмосферою давніх часів.

Родзинкою програми стане відвідування Георгіївської або "Вієвський" церкви, де знімався відомий радянський фільм жахів "Вій". Крім цього Вас чекає чудова прогулянка на кораблику по річці Снов, яку вважають українським Йорданом через кришталево чистої води.

Одягайтеся зручніше і приготуйтеся до захоплюючого пригоди в селище з тисячолітньою історією!

Розташування: в 25 кілометрах від Чернігова.

Вартість: від 350 гривень за 1-денну екскурсію.

 

9. Відпочинок на природі з кіньми

Любіть тварин, але у Вас немає можливості дістатися до відомого Менського зоопарку? Тоді душевний відпочинок в оточенні природи і коней Ваш ідеальний варіант!

У кінноспортивному клубі Вам доступні різні види відпочинку і спілкування з кіньми. Можна замовити заняття з верхової їзди, прогулянку верхи по лісі або спостерігати за тренуваннями з боку, насолоджуючись відпочинком на природі.

На території можна влаштувати пікнік, тому захопіть перекус, напої і пледи. А для конячок не забудьте привезти яблук.

Адреса: вулиця Шевченка, 59

Вартість: від 700 гривень за 1 годину занять; вхід на територію клубу безкоштовний.

 

10. Катання на квадроциклах

Хочете яскраво і незабутньо відпочити? Екстремальні катання на квадроциклах на свіжому повітрі точно припадуть Вам до душі. Відчуття реву мотора і мощі в руках заряджає так сильно, що хочеться гори звернути!

Катання доступні в будь-який час року і для всіх, хто бажає відірватися на залізних монстрів звивистими стежками чернігівських околиць.

Прогулянки на квадроциклах - це захоплюючий і пам'ятний відпочинок, який захочеться повторити ще не раз!

Де: Первомайська, 12, Боромики

Вартість: від 1000 гривень за людину.

Насолоджуйтесь відпочинком в улюбленому місті:)

Ми рекомендуємо
Почитайте блог, цікаві статті
підписатися на розсилку акційних листів
не частіше 1 разу на місяць
Email
Введите свой Email
Ви підписалися на розсилку Дякую